beliggenhet-oversikt-trinn2

oversiktskart-ryfylke

Sandangervågen er et perfekt utgangspunkt for å la seg overvelde av vakre Randøy og resten av Ryfylkeøyene. Turen fra Stavanger tar bare 50 minutter med hurtigbåt og rundt halvannen time med bil, men husk at med egen båt bestemmer du tempoet og reiseruta helt selv. Den korte avstanden gjør det enkelt å pendle til og fra jobb sommer som vinter.

Sandangervågens omgivelser byr på utallige opplevelser. Her kan du høste av havets goder både fra egen båt og fra svabergene, prøve fiskelykken i ferskvann og jakte både småvilt og storvilt. Besøke gardsbruk når vårens lam gjør sine første sprell på grønt gress, saumfare tyttebærbusker og plukke knalloransje multer. Oppleve fjellet enten til fots eller med ski på beina, utforske den spennende Fisterskjærgården og uendelig mye mer.

Randøy har et behagelig klima, med temperaturer som er godt over snittet i Rogaland. Sandangervågen er naturlig skjermet i forhold til vind og vær, og ligger solrikt til mot vågen og Fisterfjorden.

Nyt hele Hjelmeland. Og spa!

Nærheten til byen er allerede nevnt, men enda nærmere ligger sentrum i koselige Hjelmeland. Her i Hjelmeland, som er Randøys hjemkommune, finner du alt du trenger av nødvendige og unødvendige forsyninger til kjøleskap, garderobe, båtliv og mer, kun et kvarters båt- eller biltur unna. Her ligger også Spa-Hotell Velvære hvor du virkelig får behandling som forvandler bystress til fysisk og mental velvære. Her kan du fråtse i alskens spa-herligheter som massasje, aromaterapi, pedikyr, manikyr, badstu, dampbad, kaldkulp og så videre og så videre…

Den sjarmerende og tradisjonsrike Krambulemmen i Ølesund er definitivt verdt et besøk for alle som er glad i god mat. Her får du fantastiske retter tilberedt av lokale råvarer og oppskrifter. Perfekt når du vil la andre fikse både middag og oppvask.